Вожняцки изигра последния си мач в кариерата

от в 06:56 на 24.01.2020
Димитър Беловски

Каролина Вожняцки изигра своя последен мач в кариерата си. Миналата година 29-годишната датчанка разкри, че ще се откаже след Australian Open 2020.

Онс Джабер днес победи Вожняци в три сета – 7:5, 3:6, 7:5 и по този начин сложи край на една знаменита кариера.

„Подходящо ми изглежда последният ми мач да е три сета и да завърши с грешка от форхенд“, пошегува се Вожняцки.

„Искам да благодаря на феновете, подкрепата, която получаваме е невероятна. Както и на моето семейство и най-вече на баща ми, който през това цялото време беше мой треньор. Това са специални моменти, котио винаги ще помня. Беше великолепно пътуване, много съм щастлива. Готова съм за следващата глава“, сподели датчанка през сълзи.

Вожняцки може да се похвали с 71 седмици, прекарани като №1 и с 30 титли от WTA. Тя има спечелена 1 титла от Големия Шлем – тази на Australian Open през 2018, като на финала побеждава Симона Халеп с 7:6(2), 3:6, 6:4.

Датчанката обяви през септември миналата година, че се е записала да учи в Бизнес училището на Харвард и по този повод, каза че през следващите шест месеца ще има дневник с „опакован шлем“.

Нейните планове в кратък период включват ски почивка със семейството ѝ, няколко „момичешки екскурзии“ и закъснял меден месец с нейния съпруг Дейвид Лий, който е бивша баскетболна звезда на на NBA. Двамата сключиха брак през юни мината година.

 

Оцени тази статия:
Вожняцки изигра последния си мач в кариерата Димитър Беловски
Теми:  
australian open | каролина вожняцки

Коментари





Следвайте ни в Facebook