Впечаляващ дебют на клей: Осака надделя с лекота над шампионката от Истанбул

от в 20:44 на 29.04.2022
Мартин Петков

Наоми Осака се представи силно по време на американското турне и дори спори за титлата в Маями, но преклони глава срещу Ига Швьонтек. Японката на няколко пъти в последните седмици коментира, че през тази година иска да подобри представянето си на клей и шеговите подхвърли, че ще гледа клипове на Рафаел Надал и Карлос Алкарас за целта. Завръщането в Европа на 4-кратната шампионка от Шлема за WTA 1000 турнира в Мадрид, където получи ,,уайлд кард" от организаторите, се явява отлична възможност да разберем до каква степен е надграгила в играта си върху землената настилка, а нейно първо препятствие бе победителката от Истанбул - Анастасия Потапова.

Двете състезателки излязоха на корта в един от последните двубои на корт ,,Маноло Сантана" за деня и очакванията бяха за оспорвана битка. Осака обаче не мислеше така, като изнесе същински рецитал за играта на червени кортове и напълно закономерно се поздрави с победата след 6:3 6:1, дошла за едва 62 минути на корта. За световната номер 36 предстои да срещне във втори кръг на надпреварата победителката измежду Сара Сорибес Формо и Анастасия Павлюченкова.

Японката изпита трудности на старта, като след куп неточности инкасира пробив и остана назад в резултата с 2:3. Осака мигновено промени стратегията си, като започна да пласира дълбоки удари, с които затрудняваше рускинята и реализира рибрейк. Силната серия на бившата номер 1 продължи и в идните минути с нов пробив, който я изведе до позиция да сервира за частта, където тя се справи отлично и записа откриващия сет на сметката си.

Доминацията на участващата с ,,уайлд кард" състезателка ѝ донесе дивиденти в началото на втората част, за да вземе ранен пробив аванс. Потапова по никакъв начин не съумяваше да отговори на именитата си съперничка, като грешките от ракетата ѝ се трупаха неспирно, докато Осака играеше все така вдъхновено и с нови два брейка стигна до крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечаляващ дебют на клей: Осака надделя с лекота над шампионката от Истанбул Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | анастасия потапова | мадрид | наоми осака | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook