Впечатляващ Алкарас взе реванш от Мъри в здрава битка и е четвъртфиналист във Виена!

от в 21:03 на 27.10.2021
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е определян от мнозина за бъдещ кандидат да оглави световната ранглиста, а 18-годишният състезател непрекъснато показва как въодушевлението около него далеч не е безпочвено и днес за пореден път демонстрира безспорните си качества. Тийнейджърът изигра един от най-силните си мачове в своята кариера и взе сладък реванш от Анди Мъри за поражението, което бившият номер едно му нанесе в Индиън Уелс.

Срещате беше изпълнена с маратонски геймове и физически изтискващи точки, но младокът показа по-голяма решителност и се наложи с 6:3 6:4, за да се класира за четвъртфиналите във Виена, където очаква един измежду Матео Беретини и Николоз Басилашвили.

Двамата превърнаха сблъсъка в истинска битка от самото начало, като имаха нужда от над 40 минути, за да изиграят първите пет гейма. В тях те си размениха по един пробив, а мощта на Алкарас постепенно взе връх и той се откъсна напред с 4:2. Мъри пък изглеждаше леко поизморен от високото темпо на игра, което повлия негативно върху неговия сервис и испанецът реализира нов брейк, с който затвори сета в своя полза.

Трикратният шампион от Шлема отново извади наяве характерния си борбен дух в началото на втората част, докато грешките от ракетата на ибериеца постоянно се увеличаваха. Това вля нов прилив на сили у по-опитния от двамата и той взе противниковото подаване на нула, а впоследствие затвърди за 3:1 в своя полза. Оттам насетне обаче световният номер 42 пое изцяло контрола в свои ръце и намираше линиите с удивителна прецизност. Всичко това доведе до нов обрат в събитията на корта и британецът съумя да завоюва само още един гейм до края на срещата, която заслужено беше спечелена от тийнейджъра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Алкарас взе реванш от Мъри в здрава битка и е четвъртфиналист във Виена! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | виена | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook