Впечатляващ дебют в Мелбърн: 16-годишната Андреева откри победоносно кампанията си на АО!

от в 15:16 на 15.01.2024
Мартин Петков

16-годишната Мира Андреева продължава все така да блести на голямата тенис сцена и стартира повече от успешно дебюта си на Аустрелиън Оупън, класирайки се за втория кръг в турнира. Рускинята имаше задачата да премери сили с доскорошната представителка на световния топ 50 Бернарда Пера, като макар и да срещна известни затруднения в хода на сблъсъка, то тийнейджърката се поздрави с победа в последователни сетове - 7:5 6:2.

С това определената за дете чудо тенисистка си резервира място във втория етап на Откритото първенство на Австралия, където ѝ предстои да срещне шестата поставена Онс Жабер.

Началото на двубоя се разви напълно според желанията на Андреева, която на бърза ръка установи контрол в разиграванията и реализира пробив още в дебютния за мача гейм. Оттам насетне обаче представянето на рускинята претърпя своеобразен разпад, след като грешките започнаха да преобладават в нейната игра и тя на практика собственоръчно предаде на два пъти подаването си в актива на Пера, което изведе световната номер 71 напред в резултата.

Изостанала в догонващата позиция на корта, тийнейджърката мигновено съумя да се мобилизира и влезе в присъщия си ритъм от основната линия, като умело изграждаше атаките си, преди да продуцира завършващ удар, при което подобно, обрано откъм неточности, представяне на Мира ѝ донесе единствено дивиденти и та спечели пет от следващите седем гейма, отмъквайки триумфа в откриващия сет.

Във втората част от срещата пък Андреева изцяло владееше контрол върху случващото се на корта, като потегли ударно с бързи два пробива на сметката си, които умело бранеше в остатъка от срещата и без да допуска излишни колебания, доведе двубоя до логичния му изход.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ дебют в Мелбърн: 16-годишната Андреева откри победоносно кампанията си на АО! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | Бернарда Пера | мира андреева | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook