Време е за финал: Медведев излиза срещу Тийм за трофея в Барселона

от в 09:42 на 28.04.2019
Калоян Пламенов

Днес не преди 17:00 часа българско време на финала в Барселона един срещу друг ще се изправят Доминик Тийм и Даниил Медведев. Двамата имат само един сблъсък помежду си в тура, който датира от миналата година на турнира в Санкт Петербург. Тогава Доминатора постигна успех.

В днешния мач няма съмнение кой е фаворит - това е Тийм, който според някои специалисти е вторият най-добър клей тенисист в тура веднага след Рафаел Надал. Не може да не се припомни, че австриецът победи с лекота Матадора на 1/2-финалите и го свали от трона му в Каталуния.

До момента Доминик има на сметката си 12 титли в тура, а 7 от тях са на червени кортове. Трофеят днес може да бъде втори за него през тази година, след като преди броени седмици австриецът грабна най-голямата си титла до момента - "Мастърс" трофея в Индиън Уелс.

Руснакът Медведев е доста по-скромен откъм успехи и той има на сметката си едва 4 титли до момента. Той завоюва трофеите в Токио, Уинстън-Салем и Сидни през миналата година, а през тази година триумфира в София.

По пътя към финала в Барселона Тийм се справи последователно с Диего Шварцман, Хауме Мунар, Гуидо Пея и Рафаел Надал, а Медведев преодоля Алберт Рамос, Макензи МакДоналд, Николас Джари и Кей Нишикори.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за финал: Медведев излиза срещу Тийм за трофея в Барселона Калоян Пламенов
Теми:  
даниил медведев | доминик тийм | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook