Време е за финал на "Ролан Гарос": Барти и Вондрушова излизат една срещу друга

от в 08:01 на 08.06.2019
Калоян Пламенов

Днес не преди 16:00 часа една срещу друга на финала на "Ролан Гарос" ще се изправят Ашли Барти и Маркета Вондрушова. Без съмнение това е сензационен финал. Никога до момента нито една от двете не е стигала до тази фаза на турнир от "Шлема". 

До момента двете са се изправяли два пъти една срещу друга и австралийката успя да спечели и двете срещи - в Синсинати през 2018 година и в Бирмингам през 2017 година, като дори не даде сет на своята чешка опонентка.

По пътя си към финала Ашли се справи последователно с Джесика Пегула, Даниел Колинс, Андреа Петкович, София Кенин, Мадисън Кийс и Аманда Анисимова, а нейната противничка успя да елиминира Яфан Ван, Анастасия Потапова, Карла Суарес Наваро, Анастасия Севастова, Петра Мартич и Джоана Конта.

Не може да не се вмъкне, че това е повече от сензационно класиране за Барти, за която се смята, че не харесва особено много клея и това е може би най-слабата и настилка. През последните две седмици обаче тя доказа точно обратното.

Освен това Ашли може да стане и първата австралийка, която триумфира на "Ролан Гарос" след Маргарет Корт, която вдигна трофея през далечната 1976 година. Единствената друга нейна сънародничка, която е играла финал в турнира през последните 40 години е Саманта Стоусър, но тя го загуби от Франческа Скиавоне през 2010 година.

Вондрушова се класира за финала на турнира след едва девет мача в надпревари от "Големия шлем" и именно в този финал липсата на опит може да си изиграе лоша шега, тъй като Барти от доста повече време се състезава на по-високо ниво.

Тя има пред себе си страхотния шанс да стане първата тинейнджърка, която печели турнир от "Шлема" след Мария Шарапова, която стори същото през 2006 година. Освен това може да стане и първата тенисистка, която играе с лява ръка и която триумфира в Париж от 27 години насам, когато за последно това стори Моника Селеш. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за финал на "Ролан Гарос": Барти и Вондрушова излизат една срещу друга Калоян Пламенов
Теми:  
ашли барти | маркета вондрушова | открито първенство на франция | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook