Време е за финал: Синер и Поспишил ще определят новия шампион на Sofia Open

от в 06:38 на 14.11.2020
Калоян Пламенов

Днес е финалът на Sofia Open и на практика с това ще завърши тазгодишното издание на надпреварата.

Един срещу друг на корта от 15:00 часа ще се изправят Яник Синер и Васек Поспишил, като това ще бъде първи мач между двамата тенисисти, а букмейкърите дават сериозно предимство на италианеца.

За статистиката е много интересно да се отбележи, че Яник е първият тенисист роден през 2001 година, който достига до финал на ATP турнир и така той влиза в историята на тениса.

Италианецът може да влезе и в историята и с титла от надпреварата, като по този начин ще стане най-младият шампион от 2008 година насам, когато Кей Нишикори също на 19 години спечели турнира в Делрей Бийч.

Яник се намира на 44-ото място в световната ранглиста, а негов рекорд е 43-ата позиция. През следващата седмица обаче ще отбележи рекордно постижение, като при титла ще бъде 37-и в света.

Макар и да е аутсайдер канадецът е доста по-опитен от своя по-млад противник. 30-годишният състезател обаче все още няма спечелена титла в тура, но пък класирането на финали не му е непознато.

През този сезон той игра финал в Монпелие, който обаче загуби от Гаел Монфис, а това ще бъде негов втори финал за сезона. 

По пътя към финала Синер се справи последователно с Мартон Фучович, Марк-Андреа Хуслер, Алекс Де Минор и Адриан Манарино, докато неговият противник победи последователно Иля Марченко, Ян-Ленард Щруф, Джон Милман и Ришар Гаске. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за финал: Синер и Поспишил ще определят новия шампион на Sofia Open Калоян Пламенов
Теми:  
вашек поспишил | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook