Време е за исторически финал: Фонини и Лайович излизат за трофея в Монте Карло

от в 07:35 на 21.04.2019
Калоян Пламенов

Днес не преди 15:30 часа българско време един срещу друг на финала на "Мастърс" турнира в Монте Карло ще се изправят Душан Лайович и Фабио Фонини. Един невероятен шанс за двамата да вдигнат най-голямата титла в своята кариера. Това е и първи мач между тях в тура. До момента те не са се изправяли един срещу друг.

Фонини има на сметката си 8 трофея през своята кариера, а през миналата година спечели три от тях - в Лос Кабос, Бостад и Сао Пауло. Като цяло 7 от тях са на червени кортове, което е доказателство, че тази настилка е любима на италианеца.

Лайович все още не е печелил трофей в тура и е доста по-неопитен от своя противник. Той е на 28 години и определено не е първа младост, но няма успехи в тура. Цялата седмица обаче бе прекрасна за него и днес може да завоюва първото си отличие. 

Интересно е да се отбележи, че никой от двамата до момента не е играл на финал в турнир от сериите "Мастърс", а освен това за пръв път на финала в Монте Карло се изправят двама финалисти, които преди това не са играли за трофея на такъв турнир, от създаването на надпреварата, която стартира преди 19 години.

До момента Лайович преодоля Малек Джазири, Давид Гофен, Доминик Тийм, Лоренцо Сонего и Данил Медведев по пътя на финала, като от началото на турнира няма нито един загубен сет на сметката си.

Фонини пък се справи с Андрей Рубльов, Жил Симон - без игра, тъй като французинът се контузи, Александър Зверев, Борна Чорич и Рафаел Надал. Интересно е да се отбележи, че той губеше със сет и пробив още в първия кръг срещу Рубльов, но оцеля. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за исторически финал: Фонини и Лайович излизат за трофея в Монте Карло Калоян Пламенов
Теми:  
душан лайович | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook