Време за аплодисменти: Григор остави Джокович безпомощен с отиграването на турнира!

от в 12:11 на 21.01.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров и Новак Джокович са се впуснали в невероятна гладиаторска битка на "Rod Laver Arena" и първата ни ракета засега е напълно достоен съперник на деветкратния шампион от Аустрелиън Оупън, макар че вече изостава с 0:2 сета. Димитров върна пробив изоставане в първата част и дори на три пъти имаше точки за нейното спечелване, но сърбинът сервираше изумително в тези момента и накрая спечели тайбрека с помощта на невероятно стоп воле, след което легна на земята в знак на облекчение.

Във втория сет ситуацията на корта не се промени и великолепните размени от дъното на корта изобилстваха, ала определено едно тях се открояваше над всички други. Става въпрос за точката, с която Григор изравни за 2:2 гейма, а въпросното изпълнение накара почти всеки един зрител да стане на крака, за да аплодира майсторството на хасковлията.

Разиграването беше изцяло водено от най-добрия български тенисист, който се реши да атакува мрежата, но бившият номер едно разгада неговите намерения и изпълни наглед неспасяем лоб, само че Гришо напомни за феноменалния си атлетизъм и отскочи по невероятен начин във въздуха, отигравайки съвършен бекхенд смач по късия диагонал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за аплодисменти: Григор остави Джокович безпомощен с отиграването на турнира! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | видео | григор димитров | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook