Време за финали: Предстои да разберем кои ще са шампионите в Рим (програма)

от в 03:38 на 15.05.2022
Мартин Петков

В хода на вчерашния ден имахме възможността да се насладим на двубои противопоставящи едни от най-добрите състезатели в света, като станаха ясни имената на участниците в сблъсъците за титлите при мъжете и жените на надпреварата в Рим. Впечатление прави присъствието на световните номер едно Новак Джокович и Ига Швьонтек, които достигнаха финала и през миналогодишното издание, ала само полякинята се поздрави с отличието в италианската столица.

В първи двубой на корта ще излязат намиращите се в най-добра форма в WTA Тура към момента - Ига Швьонтек и Онс Жабер, които съответно са в серия от 27 и 11 поредни победи. Интересното в съперничеството помежду им е, че тунизийката има преимущество от 2:1 успеха, което само по себе си подсказва колко непредсказуема е срещата, дори предвид наложената доминация от бившата шампионка на Ролан Гарос, чиято последна загуба датира от средата на месец февруари. Началото на този вълнуващ сблъсък, който предстои да сложи край на една от двете победни серии, може да проследите от 14:00 часа на централния корт във ,,Вечния град".

Мачът за титлата при мъжете ни предоставя епизод №10 на съперничеството противопоставящо Новак Джокович и Стефанос Циципас, като победите са 6:3 в полза на сърбина, а последната им среща датира от сблъсъка за отличието на Ролан Гарос миналата година, когато Ноле завоюва своя 19-ти трофей от Шлема. На надпреварата в Рим сърбинът е 5-кратен шампион, докато гъркът с достигането си до финала подобри върховото си класиране, а в мача през днешния ден наглед очаквано световният номер едно влиза като фаворит, предвид факта че до момента не е изгубил нито един сет в хода на състезанието. Юбилейният двубой между двамата представители на топ 5 може да наблюдавате не по-рано от 17:00 часа на главния корт в италианската столица.

Програмата за централния корт през днешния ден, в който предстои да бъдат определени шампионите на тазгодишното издание на турнира в Рим(начало 14:00 часа):

1. Ига Швьонтек - Онс Жабер

2. Новак Джокович - Стефанос Циципас(не преди 17:00 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за финали: Предстои да разберем кои ще са шампионите в Рим (програма) Мартин Петков
Теми:  
wta 1000 | ига швьонтек | мастърс 1000 | новак джокович | онс жабер | програма | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook