Време за сбогуване: Бивша номер едно с шест титли от Шлема се отказва от тениса

от в 14:49 на 05.08.2022
Калоян Соколов

Професионалният тенис е един от най-тежките спортове за физиката и психиката, като всяка седмица се появяват нови предизвикателства пред състезателите. Точно това е причината повечето играчи да губят пиковата си форма някъде след 30-годишна възраст, а този сезон трябваше да се сбогуваме с някои наистина забележителни фигури в Тура, сред които са Томи Робредо, Кевин Андерсън, Филип Колшрайбер Саманта Стоусър и Ашли Барти.

Оказва се обаче, че още една голяма шампионка се очаква да напусне професионалната тенис сцена през 2022-ра, а именно словенката Катaрина Срeботник. 41-годишната състезателка може да се похвали с четири титли на ниво WTA, както и достигане до номер 20 в световната ранглиста на сингъл, но нейните по-интересни постижение идват при двойките.

Среботник е печелила пет титли от Шлема на смесени двойки, ала така и не успява да си набави трофея от Уимбълдън, който обаче впоследствие завоюва през 2011-та година, когато с Квета Пешке не оставят шанс на останалите тандеми при дамите. Може би пък най-интересното постижение на словенката е свързано с обстоятелството, че тя е вписана в книгата на рекордите на Гинес, тъй като е единствената тенисистка, която печели първите си професионални турнири на сингъл, двойки и смесени двойки.

Очаква се ветеранката да окачи ракетата по време на домашното си състезание в Портороз, което ще се проведе между 12 и 18 септември, а организаторите са подготвили специална церемония по изпращането на най-великата словенка в тениса за всички времена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за сбогуване: Бивша номер едно с шест титли от Шлема се отказва от тениса Калоян Соколов
Теми:  
wta | гинес | катерина сработник | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook