Време за заслужена почивка: Силите на Сабаленка не стигнаха за нова победа в Маями

от в 10:03 на 24.03.2024
Елеонора Александрова

Световната номер 2, Арина Сабаленка, изживява истински кошмар в личен план, след като приятелят й, Константин Колцов почина няколко дни по-рано. Въпреки това, белорускинята взе решение да участва в Маями Оупън и започна кампанията си обещаваща победа над бившата номер 2 и нейна близка приятелка Паула Бадоса. Бившата номер 1 обаче не можа да повтори играта си от предния двубой и инкасира поражение над световната номер 36 Анхелина Калинина. Украинката победи знаменитата си опонентка с 6:4, 1:6, 6:1 и така в следващия кръг ще се изправи срещу Юлия Путинцева от Казахстан.

Първите минути бяха рутинни за актуалната шампионка на Аустрелиън Оупън, която успя да реализира пробив още в първия сервис гейм на финалистката от Рим през 2023-та. Следваха няколко интересни подавания, които ни поднесоха немалко изненади. Бившата представителка на топ 25 успя да обърне играта и да поведе с 3:2 след изключително оспорвани разигравания, ала по-високо ранкираната й опонентка моментално си върна водещата си позиция в двубоя. При 4:3 за Сабаленка обаче играта й се разпадна, като от това се максимално се възползва неината противничка, която спечели следващите 3 гейма и закономерно поведе с 6:4.

Слабият край на първия сет не се отрази негативно на родената в Минск тенисистка и макар и играта на Калинина да изглеждаше все така обнадеждаваща, темпото на фаворитката в срещата бе прекалено силно и за 37 минути игра и само седем изиграни гейма резултатът в сетовете бе изравнен.

Ролите в последната третина бяха напълно разменени. Сабаленка бе бледа сянка на себе си, като допусна четири поредни гейма от украинката, която продължаваше да налага своята солидна игра. Така без опонентката й да спечели нито едно подаване от началния си удар, Калинина спечели последния сет с 6:1 и ознаменува една от най-големите победи в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за заслужена почивка: Силите на Сабаленка не стигнаха за нова победа в Маями Елеонора Александрова
Теми:  
анхелина калинина | Арина Сабаленка | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook