Времето настъпи: Тийм и Вавринка научиха съперниците си в Марбея (жребий)

от в 01:12 на 27.03.2022
Диана Андреева

Дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм се отлагаше в продължение на месеци, но броени дни ни делят от дебютния за 2022-ра мач на бившия световен номер три. Австриецът ще застане под светлината на прожекторите за първи път от над половин година насам през идната седмица, а турнирът, където това ще се случи, е ЧЧалънджър надпреварата Andalucia Open. 

В същото събитие предстои да направи своя дебют за годината и друг бивш представител на елита на мъжкия тенис - Стан Вавринка. Претърпял операция на крака преди точно една година, швейцарецът за последно взе участие в официален мач в началото на месец март 2021-а, но едва след няколко дни отново предстои да го видим в действие. 

Жребият беше сравнително благосклонен към шампиона от US Open 2020 Тийм, чийто първи опонент ще бъде световният номер 228 Педро Капчин. До момента през сезона аржентинецът се представя отлично както на сингъл, така и на двойки, но задачата да се справи с поставения под номер едно в основната схема със сигурност няма да бъде леко препятствие за него.

При евентуален успех, то нещата за Тийм стават по-трудни, тъй като би го очаквал двубой срещу познат съперник - Фернандо Вердаско. Любопитна подробност е, че Вердаско разполага с положителен баланс срещу финалиста на Nitto ATP Finals 2020 - четири от преките двубои помежду им са завършили в полза на испанеца и едва един успех е отишъл на сметката на настоящия номер 50 в подреждането.

На четвъртфиналите Тийм евентуално би срещнал друг представител на домакините в лицено на осмия поставен Карлос Табернер, а нова победа за австриеца би означавала място сред най-добрите четирима. Съперник на бившия световен номер три в четвърти кръг вероятно ще бъде Марко Чекинато, но именно тук можем да станем свидетели на интригуващ сблъсък между Тийм и Стан Вавринка. 

Тегленето отреди за Вавринка начало на кампанията му на Andalucia Open срещу представящия се отлично до момента през сезона Елиат Имер. Ако успее да се справи със съпротивата на шведа, то световният номер 232 вероятно ще срещне друг състезател с богат опит зад гърба си - Марко Чекинато, а нова победа би означавала двубой с любимеца на домакините Пабло Андухар на четвъртфиналите. В схемата на Чалънджър събитието се отличават още имената на Алекс Молчан, Филип Колшрайбер и Иржи Лехечка, като тук бихте могли да откриете пълния жребий:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Времето настъпи: Тийм и Вавринка научиха съперниците си в Марбея (жребий) Диана Андреева
Теми:  
challenger | доминик тийм | жребий | марко чекинато | Стан Вавринка | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook