Все още далеч от нужното ниво: Каратанчева бе надиграна от световната №206 на US Open

от в 19:01 на 23.08.2023
Мирела Николова

 

Сесил Каратанчева продължава да бъде далеч от най-добрата си игра и през днешния ден записа своята 8-а загуба от 9 изиграни мача след завръщането си в Тура през април. Родната ни представителка се включи в квалификациите на US Open посредством своя "защитен ранкинг" от 2019-а, но не успя да увенчае завръщането си в Ню Йорк с успех, претърпявайки поражение от световната №206 Ариан Хартоно с 1:6 6:3 1:6 за 93 минути игра. 

В първите минути от срещата нидерландката допусна серия от непредизвикани пропуски, които бързо откриха три възможности за пробив пред нашето момиче. Хартоно обаче веднага се мобилизира и успя да отрази всеки един от брейкболите, след което на свой ред осъществи пробив на нула и се оттегли на почивка с комфортен аванс от 3:0. Каратанчева продължи да бъде изключително колеблива на собствен начален удар и не след дълго инкасира втори пробив за 1:5. Сервирайки за успеха в сета, нидерландката бе изправена пред цели 4 брейкбола, но въпреки това отново показа хладнокръвие и благодарение на агресивната си игра съумя да излезе от затрудненото положение и да запише откриващата част в своя актив.

С настъпването на втория сет обаче станахме свидетели на пълна промяна в съотношението на силите, тъй като родната ни представителка сведе неточностите си до минимум и установи пълен контрол върху събитията, за да спечели на два пъти противниковото подаване и да се откъсне с 5:0. Макар да позволи спад в нивото си на представяне, довел до връщане на един от пробивите, то Сесил не допусна да се стигне до обрат и съвсем скоро изравни отделните части.

Решителният трети сет повтори почти изцяло сценария от първата част, тъй като Хартоно пое инициативата от самото начало и за отрицателно време си изгради аванс от два брейка и 4:0. От своя страна, Каратанчева продължи да допуска изобилие от непредизвикани неточности, които я лишиха от шансове да се върне в мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все още далеч от нужното ниво: Каратанчева бе надиграна от световната №206 на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | бгтенис | сесил каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook