"Все още не съм готова за игра": Халеп стопира временно своето завръщане в WTA Тура

от в 17:45 на 22.04.2024
Елеонора Александрова

Още една голяма звезда на тениса се отказа от надпреварата в Мадрид. Става дума за шампионката на испанския град от 2016-та и 2017-та, Симона Халеп. Напомняме ви, че бившата номер 1 се завърна от отсъствие, продължило повече от година. През септември 2022-ра румънката бе наказана за употреба на допинг, като наказанието й бе 4 години лишаване от състезателни права. Впоследствие, то бе намалено, тъй като тя бе оневинена и това й позволи да се завърне още в Маями. В първия си мач след завръщането си Халеп отстъпи на Паула Бадоса с 6:1, 4:6, 3:6, но въпреки загубата, сигналите от чисто игрови аспект изглеждаха положителни. Така тя се завърна в ранглистата на WTA, като в момента се намира под номер 1150.

Самата Халеп обаче не се чувства на 100% готова физически, споделяйки как нейното тяло все още не се е адаптирало напълно към тежкия тренировъчен процес. Това си пролича още с отказа й да участва в WTA 125 надпреварата в португалския град Оейраш, където беше приела "уайлкард" за участие, но така и не се появи в португалския град. Вчера ситуацията се повтори, след като румънката сподели в социалните мрежи, че няма да може да се възползва и от поканата за участие в основната схема на турнира в испанската столица, докато достигне до нужното ниво да бъде обратно в състезанията:

"За съжаление тялото ми се нуждае от още малко време, за да бъде готово за турнири и взех тежкото решение да не играя в Мадрид. Сега имам нужда да възвърна тялото си в нормална състезателка форма, а дотогава ще заложа на тренировките. Не ми е приятно, защото искам да се завърна в Тура колкото се може по-бързо, но опитът ми казва да не бързам. Благодаря на организаторите на Мадрид Оупън, които ми предложиха уайлдкард, както и на моите фенове за подкрепата" - сподели бившата номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Все още не съм готова за игра": Халеп стопира временно своето завръщане в WTA Тура Елеонора Александрова
Теми:  
wta | мадрид | новини | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook