Все още способна на подвизи: Азаренка отстрани поставена и бивша шампионка на РГ

от в 22:18 на 15.08.2023
Калоян Соколов

Виктория Азаренка може да се намира далеч от най-добрите си дни, но все още е в състояние да победи всяка една друга състезателка. Беларуската тенисистка за пореден път доказа това, след като повали Барбора Крейчикова в откриващия кръг на надпреварата в Синсинати - 6:3 7:5. Двукратна носителка на трофея изоставаше с 2:5 във втората част, но показа своя прословут борбен дух и сломи съпротивата на бившата шампионка от Ролан Гарос, осигурявайки си сблъсък с една измежду Дженифър Брейди и Дона Векич в следващия етап на състезанието.

Стартът беше много по-добър за Азаренка, която на бърза ръка се сдоби с аванс от 3:0 и дори имаше възможност да удвои преднината си, само че бившата номер две се измъкна от трудното положение. Постепенно нивото на непоставената тенисистка спадна, а двойните грешки тровеха нейната игра и 11-тата в света реализира рибрейк, за да намали изоставането си до 3:4. Големият проблем на Крейчикова се криеше в това, че тя спечели едва едно разиграване на втория си сервис за цялата първа част и ветеранката нямаше проблем да си върне преднината в резултата и да поведе в отделните сетове.

Втората част протичаше изцяло под диктовката на чехкинята, чиито завършващи удари непрекъснато се увеличаваха и заслужено тя отвори аванс от 5:2, но оттам насетне Азаренка просто не сбърка топка и спечели пет поредни гейма, за да триумфира с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все още способна на подвизи: Азаренка отстрани поставена и бивша шампионка на РГ Калоян Соколов
Теми:  
wta | барбора крейчикова | виктория азаренка | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook