Все по-близо до нов финал на РГ: Стивънс разгроми една от приятните изненади на сезона

от в 21:55 на 29.05.2022
Владислав Риждов

Слоун Стивънс имаше кошмарен клей сезон до момента, като записа ранни поражения във всеки един от четирите турнира, в които взе участие. От началото на Ролан Гарос обаче американката показва съвсем друг облик и се придвижи почти безпроблемно до осминафиналите, където трябваше да се изправи срещу Жил Тайхман. Младата швейцарка се намира на коренно противоположния полюс, след като впечатлява с изявите си на червено, достигайки първо до полуфинал на Мастърса в Мадрид, а след това бе възпрепятствана от контузия на крачка от същата фаза в Рим. Днес обаче бившата финалистка в Париж показа, че формата няма значение, и разгроми своята съперничка с 6:2 6:0, за да се класира за 1/4-финалите.

Началото на срещата между двете не предвещаваше да станем свидетели на подобен развой, след като Тайхман поведе на бърза ръка с 2:0. Силните минути на световната номер 24 бързо останаха настрана и бе ред на Стивънс да отговори на предизвикателството. Американката подобряваше играта си със всяка една изминала точка и постепенно придоби пълния контрол над случващото се корта. 64-тата в света направи пълен обрат до 3:2, а до края увеличи още повече серията си от поредни геймове, затваряйки по убедителен начин откриващата част.

Бившата номер 3 продължи да играе най-добрия си тенис и не смяташе нито за миг да намали оборотите. Печелившите удари летяха един след друг от ракетата на американката към противниковата половина, а впечатляващата серия от 16 поредни точки изведе непоставената състезателка само на косъм от крайната победа - 5:0. Тя пък бе подпечата още в последвалото подаване на Тайхман, след като Стивънс изигра поредния си гейм в двубоя на много високо ниво, оформяйки разгромния си успех.  С победата си Стивънс елиминира още една поставена тенисистка, а в спор за място в топ 4 ѝ предстои американско дерби срещу Кори Гоф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-близо до нов финал на РГ: Стивънс разгроми една от приятните изненади на сезона Владислав Риждов
Теми:  
жил тайхман | обзор | ролан гарос | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook