Все по-близо до повторение на финала от 2022-ра: Гоф сломи световната №100 и очаква Швьонтек!

от в 19:04 на 05.06.2023
Мартин Петков

Кори Гоф отново е сред най-добрите 8 на Ролан Гарос. 19-годишната американка надгради над победата си срещу детето чудо Мира Андреева и повали в последователни сетове Анна Каролина Шмиедлова, която дебютира във втората седмица на Голям шлем, като за целта Коко се нуждаеше от точно 90 минути престой на корта - 7:5 6:2. Световната номер 6, която преди 12 месеца спори за титлата в Париж с Ига Швьонтек и отстъпи пред двукратната шампионка в турнира, по всяка вероятност ще има своя шанс за реванш срещу полякинята в четвъртфиналната фаза на тазгодишното издание на надпреварата, но за целта топ поставената ще трябва да преодолее съпротивата на Леся Цуренко по-късно днес.

Тийнейджърката стартира по мечтан начин двубоя си, след като спечели осем от първите девет точки за мача и на бърза ръка се откъсна напред с пробив. С течение на времето американката прогресивно надграждаше в представянето, като доминираше изцяло в по-дългите разигравания и скоропостижно дублира преднината си, увеличавайки я до 5:2. Оттам насетне станахме свидетели на напълно неочакван спад в равнището на Гоф, чийто форхенд се превърна в обект на неспирни неточности и след пропуснат сетбол на шестата поставена, то словашката представителка грабна шанса си и подобри качеството на своите отигравания, което я доведе до възстановяване на паритета. Подемът на световната номер 100 обаче намери своя край в 11-ия гейм, когато самата тя не се справи с напрежението да е във водещата позиция на корта и инкасира на свой ред серия от грешки, които ѝ костваха подаването, докато американката се мобилизира и записа откриващия сет на сметката си.

Началото на втората част до голяма степен затвърди колебанията на сервис, които изпитваха двете осминафиналистки, след като те си размениха по един пробив. В този отрязък от срещата дори се създаваше на моменти впечатлението, че Шмиедлова е по-активната тенисистка на корта, ала миналогодишната вицешампионка не допусна дълго време да бъде доминирана и не след дълго взе всичко в свои ръце, като пласира редица печеливши отигравания от своя бекхенд, за да пробие. Оттам насетне Коко нямаше никакви намерения да повтаря случилото се в първия сет и след като отмъкна за втори пореден път началния удар на непоставената тенисистка, съумя да спечели собственото си подаване от ситуация 15:40, с което подпечата победата си, печелейки последните пет гейма в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-близо до повторение на финала от 2022-ра: Гоф сломи световната №100 и очаква Швьонтек! Мартин Петков
Теми:  
wta | Ана Каролина Шмиедлова | кори гоф | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook