Все по-близо до желаното ниво: Безпогрешен Зверев стартира с убедителен успех в Ротердам

от в 17:03 на 14.02.2023
Мирела Николова

Александър Зверев бе принуден да сложи край на миналогодишния си сезон още през май, когато в полуфиналите на Ролан Гарос обърна глезена си и скъса кръстни връзки. Напълно очаквано германецът все още е в търсене на оптималната си форма, но през днешния ден показа стабилност в играта си и успя да сломи съпротивата на световния №63 Сун-уу Куон в последователни сетове - 6:4 7:6(4), за да си гарантира място в осминафиналната фаза на АТР 500 надпреварата в Ротердам, където му предстои да се изправи срещу представителя на домакините Талон Грийкспор.

Финалистът от US Open 2020 съумя да се възползва от слабото начало на своя опонент и осъществи пробив още в дебютното подаване на корееца, чиито неубедителни и лишени от скорост удари позволяваха на Зверев да вземе преимущество в разиграванията и да опази ранно придобитата си преднина. Сервирайки за сета, Саша изпита колебания и бе изправен пред първите си три брейкбола, но в крайна сметка началният удар му се притече на помощ и благодарение на това той записа откриващия сет срещу своето име.

Втората част премина изцяло под доминацията на сервиращите, които не срещнаха нито една опасност от пробив в хода на целия сет, чийто изход бе решен в тайбрек. Дългият гейм също протече изключително равностойно, но пропуск от ракетата на азиатеца за 3:5 наклони везните в полза на бившия №3, който оттам насетне бе непоклатим от линията за начален удар и не след дълго се класира за следващия етап на турнира. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-близо до желаното ниво: Безпогрешен Зверев стартира с убедителен успех в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook