Все по-силен: Джокович записа победа номер 1000 и ще играе за титлата в Рим!

от в 23:03 на 14.05.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да премине през трудни моменти в началото на сезона, след като отказа да се имунизира против коронавирус и изобщо не се знаеше на кои турнири би могъл да участва. Изглежда обаче, че най-лошото е зад гърба на сърбина и той отново е пълноправна част от ATP Тура. Световният номер едно имаше нужда от известно време, докато намери оптималната си кондиция, но в момента изглежда на познатото си високо ниво и днес изигра поредния си безупречен мач на Мастърса в Рим.

Топ поставеният трябваше да премери сили с норвежеца Каспър Рууд, който е известен с изключителните си качества в играта на червени кортове, само че те се оказаха недостатъчни да спрат Ноле и петкратният шампион във "Вечния град" се наложи с убедителното 6:4 6:3 и заслужи място на финала, където го очаква сблъсък със Стефанос Циципас. Това ще бъде повторение на миналогодишния финала от Ролан Гарос, когато Джокера направи обрат от 0:2 сета, за да спечели своята 19-та титла от Големия Шлем.

Джокович пое контрола над срещата от самото начало и насочваше всичките си атаки към недотам сигурния бекхенд на Рууд, който поддаде на натиска и фаворитът с лека ръка изгради предимство от 5:1 гейма. Изглеждаше, че сърбинът съвсем скоро ще поведе в сетовете, само че скандинавецът показа впечатляваща борбеност и намали изоставането си до 4:5. Тогава 20-кратният "мейджър" победител отново намери концентрацията си и се доближи максимално до крайния успех.

Втората част се развиваше по-равностойно и балканецът не можеше да вземе надмощие, защото Рууд се отпусна и удряше топката все по-чисто и мощно. Норвежецът дори изглеждаше значително по-свеж от опонента си и заслужено водеше с 3:2 на втората почивка. Изведнъж първата ракета на света превключи на напълно недостижим режим за световния номер 10, печелейки четири поредни гейма и скоро можеше да се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-силен: Джокович записа победа номер 1000 и ще играе за титлата в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | новак джокович | Обзори | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook