Все по-уверен: Безкомпромисен Зверев загуби само 7 гейма по пътя си към третия кръг в Париж!

от в 22:33 на 01.06.2023
Мирела Николова

Александър Зверев изживя същински кошмар през миналата година на Ролан Гарос, когато в мач от полуфиналите огъна глезена си и трябваше да пропусне остатъка от сезона. Въпреки случилото се обаче германецът показва забележителна увереност при завръщането си на кортовете в Париж и днес си гарантира място в третия кръг на турнира, без да загуби нито сет по пътя си. Във втория си мач поставеният под номер 27 в схемата се изправи срещу световния №86 Алекс Молчан, който обаче не успя да му окаже сериозна съпротива, и фаворитът се поздрави с крайния успех след крайното 6:4 6:2 6:1, а в следващия етап ще спори с 12-ия в схемата Франсис Тиафо.

От самото начало на срещата играта бе водена от миналогодишния полуфиналист, който пласираше ударите си по цялата ширина на корта и безпроблемно поемаше инициативата, принуждавайки опонента си да влиза в глуха защита. Уинърите от ракетата на Саша изобилстваха, а това го изведе до пробив още в първия гейм, който впоследствие благодарение на изключително солидния си начален удар безпроблемно опази до края на сета, за да излезе напред в отделните части.

Вторият сет пое в същата посока, тъй като германецът съумяваше да атакува отлично слабите места на съперника и да взима преимущество. Сценарият от откриващата част се повтори, като бившият №3 проби още на старта, което му позволи да има пълен комфорт в действията оттам насетне. Зверев надиграваше опонента си по всеки един параметър, а с течение на времето словакът изглеждаше все по-безпомощен срещу честите офанзиви на фаворита, който скоро реализира нов пробив и удвои преднината си в общия резултат.

Статуквото на корта не претърпя промяна и в третата част, където Саша продължи да има пълен контрол върху всичко случващо се. Той набързо постигна два брейка, изграждайки си солиден аванс от 4:0, след което бе само въпрос на време да финализира успеха си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-уверен: Безкомпромисен Зверев загуби само 7 гейма по пътя си към третия кръг в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook