Всичко е ясно: Хуркач показа воля и зае последното място на финалите в Торино!

от в 17:20 на 05.11.2021
Диана Андреева

Хуберт Хуркач е последният участник на Nitto ATP Finals 2021! След ожесточен мач с изненадата на турнира в Париж Джеймс Дъкуърт полякът се поздрави с крайния успех при резултат 6:2 6:7(4) 7:5 и така продължава уверено към полуфиналната фаза на Rolex Paris Masters 2021. Победата значи много повече от място сред последните четирима на Мастърса във Франция за Хуркач, защото благодарение на нея Хуберт сложи край на битката за място на финалите в Торино.

Хуркач доминираше събитията на корта от първата минута, а Дъкуърт трябваше постоянно да се отбранява и често нямаше отговор за ускорението, което световният номер десет показваше при ударите си. Умората си казваше думата в представянето на австралиеца, защото той закъсняваше сериозно при работата си с краката и логично допусна цели два брейка в откриващата част, коята Хуберт закономерно добави на сметката си. 

Надмощието на Хуркач обаче не се пренесе във втория сет. Полякът допусна сериозен спад в нивото си, докато Дъкуърт стабилизира изявите си на корта. Австралиецът бе поставен под напрежение по време на сервис геймовете си на два пъти, но това не оказа своето влияние върху изявите му в зала Берси и той излезе с брейк аванс. 

Отговорът на Хуркач не закъсня. Полякът не само, че възвърна паритета в геймовете за 4:4, но и отново пое инициативата в срещата в свои ръце. Хуберт обаче не намираше правилната игра на ретур и това доведе сета до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Дъкуърт показа повече от вдъхновяващ тенис и овладявайки обвзелото го напрежение, изравни в общия резултат. 

След почивката Дъкуърт изпита известни колебания през първите минути, но мигновено стабилизира тениса си и съумя да удържи на натиска и агресивните топки, които летяха като куршум от другата страна на мрежата. Последвалите минути бяха изцяло доминирани от сервиращите, а играта и на двамата на начален удар бе повече от впечатляваща. 

И двамата състезатели обаче имаха един недостатък в представянето си - бекхендът. Именно този удар коства на Дъкуърт скъпо, защото след две непредизвикани грешки от ракетата му Хуркач разполагаше с два мачбола. Макар и с известни колебания, Хуби все пак съумя да пробие в последния възможен момент с феноменално отигрване своя противник и така сложи край на срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Всичко е ясно: Хуркач показа воля и зае последното място на финалите в Торино! Диана Андреева
Теми:  
джеймс дъкуорт | мастърс в париж | тенис турнир в париж | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook