"Всичко се случва твърде бързо": Вавринка разкри какво е да играеш срещу Голямата четворка

от в 12:13 на 26.05.2024
Калоян Соколов

Стан Вавринка е един от малцината, които успешно се конкурираха с Голямата четворка за най-значимите тенис трофеи и макар швейцарецът да има негативен баланс срещу всеки един измежду Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри, то той е побеждавал всеки един от тях на най-голямата сцена и заедно с Хуан Мартин Дел Потро и Марин Чилич бяха единствените трима играчи, които съумяха да прекъснат тяхната доминация в надпреварите от Шлема между 2006-та и 2020-та година.

Макар мнозина да слагат Вавринка в една категория с Анди Мъри, тъй като и двамата имат по 3 "мейджър" титли, самият Стан е на мнението, че е много далеч от успехите на шотландеца, с когото днес ще премери сили в откриващия кръг на Ролан Гарос, а бившият шампион в турнира направи интересен анализ на това какво е да играе срещу четирите тенис величия на новия век, споделяйки поотделно следното за всеки:

За Джокович:

- Новак е играчът с най-чистата техника измежду тях. Той е като модел на перфектния играч. Всичко е чисто и хубаво при него. Когато беще "в зоната", всичко се случваше прекалено бързо.

За Надал: 

- Рафа е физически звяр на корта. Трудно да се намери решение срещу него, въпреки че прави общо взето едно и също, опитвайки се да те изтласка далеч зад основната линия. Наистина е трудно да отговориш на неговото темпо на игра.

За Федерер: 

- Роджър имаше умението да те накара да се почувстваш некомфортно на корта. Непрекъснато сменяше ритъма на игра от по-бързо към по-бавно и варираше с ударите си. Дори като знаеш какво би могъл да очакваш то него, то той пак намира как да ти го поднесе по напълно различен начин.

За Мъри:

- Може да не изглежда така, но Анди винаги намираше начин. Намираше начин да спечели дадена точка и намираше начин как да се измъкна и от най-тежката дефанзивна позиция. Когато си мислиш, че той няма да достигне до дадена топка, обикновено следва неспасяем минаващ удар от неговата ракета.

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Всичко се случва твърде бързо": Вавринка разкри какво е да играеш срещу Голямата четворка Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | ролан гарос | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook