"Всичко се случва твърде бързо": Вавринка разкри какво е да играеш срещу Голямата четворка

от в 12:13 на 26.05.2024
Калоян Соколов

Стан Вавринка е един от малцината, които успешно се конкурираха с Голямата четворка за най-значимите тенис трофеи и макар швейцарецът да има негативен баланс срещу всеки един измежду Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри, то той е побеждавал всеки един от тях на най-голямата сцена и заедно с Хуан Мартин Дел Потро и Марин Чилич бяха единствените трима играчи, които съумяха да прекъснат тяхната доминация в надпреварите от Шлема между 2006-та и 2020-та година.

Макар мнозина да слагат Вавринка в една категория с Анди Мъри, тъй като и двамата имат по 3 "мейджър" титли, самият Стан е на мнението, че е много далеч от успехите на шотландеца, с когото днес ще премери сили в откриващия кръг на Ролан Гарос, а бившият шампион в турнира направи интересен анализ на това какво е да играе срещу четирите тенис величия на новия век, споделяйки поотделно следното за всеки:

За Джокович:

- Новак е играчът с най-чистата техника измежду тях. Той е като модел на перфектния играч. Всичко е чисто и хубаво при него. Когато беще "в зоната", всичко се случваше прекалено бързо.

За Надал: 

- Рафа е физически звяр на корта. Трудно да се намери решение срещу него, въпреки че прави общо взето едно и също, опитвайки се да те изтласка далеч зад основната линия. Наистина е трудно да отговориш на неговото темпо на игра.

За Федерер: 

- Роджър имаше умението да те накара да се почувстваш некомфортно на корта. Непрекъснато сменяше ритъма на игра от по-бързо към по-бавно и варираше с ударите си. Дори като знаеш какво би могъл да очакваш то него, то той пак намира как да ти го поднесе по напълно различен начин.

За Мъри:

- Може да не изглежда така, но Анди винаги намираше начин. Намираше начин да спечели дадена точка и намираше начин как да се измъкна и от най-тежката дефанзивна позиция. Когато си мислиш, че той няма да достигне до дадена топка, обикновено следва неспасяем минаващ удар от неговата ракета.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Всичко се случва твърде бързо": Вавринка разкри какво е да играеш срещу Голямата четворка Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | ролан гарос | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook