Вследствие на първия етап от лечението: Надал се придвижва на патерици (видео)

от в 00:29 на 09.06.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал страда от хронична контузия в глезена, чието точно наименование е "синдром на Мюлер-Вайс". Това е трудно лечимо заболяване, което представлява остеонекроза на тарзална кост и се изразява в залиняване на една от костите в стъпалото, играещи ключова роля за редица движения, характерни за тениса като смяна на посоката, завъртане, спринт, приклякане. След 14-ия си триумф на Ролан Гарос в неделя Матадора разкри, че участието му в турнира е било възможно единствено благодарение на анестетици, под чието въздействие стъпалото на испанеца е било напълно безчувствено. 

На пресконференцията си обаче Рафа заяви, че няма намерение да продължава да прилага същия метод и занапред, като планираше да се подложи на лечение през настоящата седмица, целта на което е да се намали болката за по-дълъг период от време. По негови думи при този вид терапия се инжектира радиоактивно вещество, което влияе на нерва и притъпява дискомфорта. 

През днешния ден Надал премина през първия етап на лечението, който се състоя в Барселона. Впоследствие той се отправи към дома си в Майорка, като на летището бе забелязан от фенове да се придвижва с патерици. 

"Рафа вече е вкъщи, където ще прекара следващите 3-4 дни и ще продължи да бъде физически активен. В зависимост от развитието и ако ефектът от терапията е положителен, той ще проведе тренировки на корта. Не изключваме възможността да се наложи втора процедура през следващата седмица", съобщи за АТР говорител на рекордьора по титли от Големия шлем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вследствие на първия етап от лечението: Надал се придвижва на патерици (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook