Втора титла в рамките на месец: Анди Мъри откри триумфално сезона си на трева!

от в 23:15 на 11.06.2023
Мартин Петков

Анди Мъри завърши изключителната си седмица на Чаланджър турнира в Сърбитон по възможно най-добрия начин, след като демонстрира класата си за игра на тревни кортове и завоюва втората си титла в рамките на последния месец. Бившият номер едно изнесе същинска тенис лекция на съперниците си в хода на домашната си надпревара и загуби едва един сет в рамките на пет срещи, за да ознаменува през днешния ден впечатляващото си представяне досега, надделявайки безапелационно над Юрий Родионов във финала - 6:3 6:2. По този начин британецът, който през май месец грабна отличието в Айкс-ен-Провенс доказа, че решението му да пропусне Ролан Гарос, се е оказало правилно и изглежда в оптимална форма за Уимбълдън, като идните дни ще се включи на Чаланджър състезанието в Нотингам, за което получи "уайлд кард".

Двубоят нямаше особено обещаващ старт за сър Анди, който още в дебютното си подаване трябваше да спасява брейкбол, но съумя да се мобилизира и благодарение на отлично функциониращия си сервис под напрежение, удържа гейма си. Оттам насетне постепенно Мъри започна да придобива инициативата на корта, като честите му излизания на мрежата всяваха смут в действията на австриеца, чиито грешки прогресивно набъбваха, докато за играч от ранга на трикратния шампион от Шлема се оказа детска игра да осъществи ключов пробив в средата на сета, донесъл му впоследствие аванс в общия резултат на срещата.

С настъпването на втората част разликата в класите върху тревното покритие стана все по-видима, при което световният номер 134 нямаше никакво противодействие срещу комбинациите на местния любимец, който изпипа до съвършенство ударите си в атакуващ план, пласирайки уинър след уинър. Подемът в представянето на Мъри пък му донесе множество дивиденти, сред които пет поредни спечелени гейма, като с това си действие британецът на практика напълно обезкуражи своя противник и необезпокоявано сложи точка на спора, подпечатвайки трофея си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втора титла в рамките на месец: Анди Мъри откри триумфално сезона си на трева! Мартин Петков
Теми:  
анди мъри | трева | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook