Втора тийнейджърка в четвъртфиналите на РГ: Безпощадна Гоф профуча през Мертенс

от в 17:02 на 29.05.2022
Мартин Петков

Кори Гоф се представя на изключително високо ниво от старта на Ролан Гарос, като до момента не е изгубила сет по пътя си към осминафиналите. Американката, благодарение на безапелационните си победи до момента, през днешния ден в сблъсък за място на четвъртфиналите, което е нейно върхово постижение в Париж, срещна намиращата се далеч от силните си дни Елизе Мертенс.

В хода на двубоя двете тенисистки инкасираха сериозен брой грешки, ала тийнеджърката, за разлика от белгийката, регистрира и още толкова уинъри, за да наложи абсолютната си доминация и закономерно триумфира след 6:4 6:0, за 1 час и 26 минути на корта. В четвъртфиналната фаза за световната номер 23 предстои да срещне победителката измежду Жил Тайхман и бившата финалистка от турнира Слоун Стивънс.

Сервиращите изпитаха огромни трудности в началните моменти от мача, след като станахме свидетели на четири пробива в откриващите шест гейма, но в крайна сметка паритетът бе запазен при 3:3. Впоследствие Гоф първа съумя да спечели подаването си след сериозната доминация на посрещачите, което видимо ѝ подейства вдъхновяващо, за да може броени минути по-късно при сервис на Мертенс с печеливш удар от форхенд в близост до мрежата да запише дебютния сет в актива си.

Американката изнесе същински рецитал на старта на втората част, като с отлична игра при размените от основната линия не даваше никакви шансове на съперничката си и необезпокоявано реализира пробив, за да поведе с 3:0. Безпогрешното представяне на 18-годишната тенисистка стана прие съвсем нови размери в идните подавания, след като Гоф не отпусна нито гейм на белгийката до края на мача и чрез ,,геврек" се поздрави с успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втора тийнейджърка в четвъртфиналите на РГ: Безпощадна Гоф профуча през Мертенс Мартин Петков
Теми:  
wta | елизе мертенс | кори гоф | ролан гарос | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook