Втори пореден финал за Купа "Дейвис": Австралия разгроми екзекуторите на шампиона

от в 09:47 на 25.11.2023
Калоян Соколов

Австралия ще играе за втори пореден път във финала на Купа "Дейвис". 28-кратните шампиони в турнира бяха далеч по-убедителни, отколкото в четвъртфиналната фаза и не оставиха шансове на сензацията Финландия, надигравайки скандинавците с 2:0 успеха и така нямаше нужда от изиграването на решителна среща на двойки.

Финландците отстраниха изненадващо защитаващия шампион Канада в миналата фаза на състезанието, а сега имаха своите надежди, тъй като Емил Руусувуори се завърна в отбора за 1/2-финалите, но и тяхната звезда не беше достатъчна за направата на нова изненада, като австралийците не загубиха нито сет в двата мача на сингъл и в неделя ще спорят за "Сребърната салатиера" с един измежду отборите на Сърбия и Италия, чиито лидери са съответно Новак Джокович и Яник Синер.

Първи на корта излязоха Ото Виртанен и Алексей Попирин. Виртанен вече беше записал една победа през седмицата, докато Попирин замени Джордън Томпсън и се оказа, че това е напълно правилно решение.

Първият сет протече без пробиви, като световният номер 40 спаси сетбол в 12-ия гейм, а впоследствие навакса мини пробив и измъкна успеха в откриващата част. Вторият сет пък се развиваше равностойно до 2:2, след което шампионът от Умаг влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма и сложи точка на спора в мача - 7:6(5) 6:2.

Впоследствие Алекс Де Минор нямаше най-доброто начало на срещата си с Емил Руусувуори, след като финландецът поведе с 2:0 в самото начало, но следващите 5 гейма отидоха в сметката на австралиеца и той поведе в отделните сетове.

Световният номер 12 не изпусна контрола над двубоя във втората част, реализирайки по един брейк в началото и в края, за да се наложи с 6:4 6:3 и по този начин да класира страната си на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втори пореден финал за Купа "Дейвис": Австралия разгроми екзекуторите на шампиона Калоян Соколов
Теми:  
atp | Австралия | алекс де минор | алексей попирин | емил руусувуори | купа дейвис | Обзори | ото виртанен | финландия

Коментари





Следвайте ни в Facebook