Второ емоционално сбогуване за деня: Ролан Гарос се раздели с бивш №8 и 1/2-финалист в турнира

от в 20:49 на 22.05.2024
Калоян Соколов

Днешният ден на Ролан Гарос определено е изключително сантиментален, тъй като публиката в Париж трябваше завинаги да се сбогува с двама от най-добрите тенисисти на червени кортове през последните години. 10-хилядна тълпа изпрати Доминик Тийм в неговя последен мач на Ролан Гарос, в който Ото Виртанен сложи край на надеждите на 2-кратния финалист да се класира още веднъж за основната схема, а впоследствие бившият номер 3 имаше специално организирана церемония на "Сюзан Ленглен" в своя чест.

Сякаш ситуацията на Тийм отмести сериозно фокуса от Диего Шварцман, който също беше едно от големите имена, което не получи "уайлд кард" за същинската надпревара и трябваше да участва в пресявките. 31-годишният тенисист вече обяви, че ще се оттегли от тениса през идния февруари на турнира в Буенос Айрес, а бившият номер 8 определено има специална връзка с надпреварата във френската столица, където изигра единствения си полуфинал в Големия шлем, където беше надигран от Рафаел Надал, а освен това още на цели три пъти беше 1/4-финалист.

4-кратният ATP шампион е най-ниският тенисист попадал някога в топ 10 на световната ранглиста и винаги е бил много обичан от публиката, защото е еталон за борбеност и неговото присъствие години наред разбиваше стереотипите, че трябва да си висок поне 190 сантиметра и да сервираш с над 200 километра в час, за да имаш шанс за успех в съвременния тенис.

Шварцман получи сходно изпращане със своя най-добър приятел от Австрия, тъй като също изигра последния си мач на "Сюзан Ленглен", но имаше малшанса да премери сили с французин и публиката беше изцяло срещу него. В крайна сметка южноамериканецът отстъпи в над 3-часова битка на Кентен Алис, която се реши в тайбрека на решителния сет, а "Ел Пеке" може да бъде доволен от това как проведе последната си среща във френската столица, защото отново остави сърцето си на корта и дори враждебната френска публика го аплодира и скандира името му след края на мача, когато емоциите бяха завладяли изцяло Диего и на него му беше много трудно да изрази всичко, което изпитва в този момент.

"Последният мач тук показва как играх през цялата си кариера на Ролан Гарос. За мен е много специално. Благодаря на всички. Не е лесно да играеш срещу французин, но се чувствах като у дома си. Честно казано, чувствам се страхотно. Направих това, което знам как да правя най-добре, а именно да се боря много здраво, за да спечеля мача.

Кентен заслужаваше да спечели. Поздравления за него и за всички французи. Имам твърде много битки тук. Никога няма да забравя нито един от тях. Дори този. Загубата за мен всъщност е много специална, защото имах възможност да играя на препълнения "Сюзан Ленглен" и ще помня това завинаги. Благодаря ви за всички страхотни моменти" - завърши речта на Шварцман.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Второ емоционално сбогуване за деня: Ролан Гарос се раздели с бивш №8 и 1/2-финалист в турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | диего шварцман | Обзори | отказване | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook