Второ поражение за България: 19-годишният Милев впечатли, но отстъпи пред 3-кратен АТР шампион

от в 18:31 на 03.02.2024
Мартин Петков

19-годишният Янаки Милев за пореден път се представи силно с националната фланелка, но остана безсилен пред бившия номер 23 Дамир Джумхур и България инкасира второ поражение в съревнованието срещу Босна и Херцеговина от Световна група I за Купа "Дейвис". Родният ни представител не пропусна да засвидетелства пред зрителите в Бургас безспорните си качества, но 3-кратният АТР шампион остана по-хладнокръвен във важните моменти и заслужи победата в последователни сетове - 6:3 6:2.

По този начин отборът ни допусна второ поражение през днешния ден и вече изостава с 0:2 в генерални сблъсък, което означава, че утре ще се нуждаем от три безответни победи, за да сътворим пълен обрат над босненците.

Младият ни сънародник влезе изключително силно в двубоя, като демонстрира завидно за възрастта си самочувствие спрямо статута на бившия световен номер 23 и онагледяваше класата на вездесъщия си форхенд в разиграванията, трупайки уинъри на сметката си. Постепенно обаче напрежението върху плещите на Милев си пролича и в старанието си да е агресивен, той започна да допуска повече неточности, което доведе до пробив в актива на босненеца. Въпреки така стеклите се обстоятелства, тийнейджърът видимо загърби случилото се и вдигна оборотите, като достигна две възможности за рибрейк, ала Джумхур засвидетелства огромния си опит на най-високо ниво и отстоя своето, за да запише откриващия сет срещу името си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Второ поражение за България: 19-годишният Милев впечатли, но отстъпи пред 3-кратен АТР шампион Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | дамир джумхур | купа дейвис | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook