Второ поредно поражение: Квалификант шокира Циципас на старта в Мадрид!

от в 13:51 на 27.04.2024
Елеонора Александрова

Стефанос Циципас започна сезона си на клей по мечтан за него начин. Гъркът съумя да спечели третата си титла в Монте Карло - постижение, с което малцина могат да се похвалят. Още в следващата седмица световният номер 7 стигна и до финала в Барселона, където загуби от Каспър Рууд.

По всичко си личеше, че представителят на южната ни съседка ще бъде един от фаворитите в Ролан Гарос. Днес в Мадрид обаче Циципас претърпя шокираща загуба от световния номер 118, Тиаго Монтейро, с резултат 6:4 6:4. Бразилецът, който постигна една от най-големите победи в кариерата си, ще срещне Иржи Лехечка или Хамад Меджедович в битка за 1/8 финалите.

Монтейро, който има репутацията на специалист на клей, показа защо червената настилка му е любима. С мощни удари и добра дефанзивна игра, южноамериканецът сензационно реализира с пробив още в третия гейм. Квалификантът успя да запази преднината си до края на сета с кратки разигравания и за по-малко от 40 минути игра затвори първия сет.

Липсата на креативност у играта на Циципас си пролича и в началото на втората част. Сценарият с ранния пробив се повтори и в този момент, а 118-тият в света продължаваше да играе вдъхновено. Южноамериканецът запази концентрация в хода на целия сет. Още при 5:3 пред Монтейро се отвори първата възможност за мачпойнт, ала фаворитът показа стабилна игра от началния си удар, което му позволи да остане в играта за още малко. Макар и в десетия гейм Циципас да бе показал упоритост, нервите на аутсайдера бяха достатъчно здрави, за да шокира шампиона от Монте Карло!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Второ поредно поражение: Квалификант шокира Циципас на старта в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | мадрид | Обзори | стефанос циципас | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook