Въпреки омразата към клея: Бублик бе напът да изхвърли Зверев, но олимпийският шампион оцеля

от в 15:19 на 11.04.2023
Мартин Петков

Александър Зверев преди близо година претърпя ужасяваща травма в глезена, извадила го от кортовете за близо 6 месеца, по време на полуфиналния си сблъсък срещу Рафаел Надал на Ролан Гарос. В хода на днешния ден пък германецът направи своето завръщане върху землената настилка, излизайки за първия си мач на червени кортове оттогава насам, като въпреки трудностите, които изпита на старта на кампанията си на Мастърса в Монте Карло, то той надделя над известния с ненавистта си към клея Александър Бублик - 3:6 6:2 6:4. По този начин олимпийският шампион се класира за втория кръг в турнира, където го очаква сблъсък срещу ветерана Роберто Баутиста Агут.

Още от самото начало се забелязваше момент на нагаждане към корта от страна на световния номер 16, който в старанието си да се приспособи към настилката допускаше множество грешки и скоропостижно казахстанецът излезе напред с пробив. Зверев мигновено успя да отговори по възможно най-добрия начин с рибрейк, ала броени минути по-късно на свой ред инкасира такъв и Бублик, напълно обратно на всички очаквания, установи контрол над случващото се и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част бившият представител на топ 10 покачи значително равнището си при размените от основната линия и реализира ранен пробив, който обаче до голяма степен собственоръчно заличи, правейки поредица от непредизвикани неточности. Въпреки това, Саша продължи да работи усилено на ретур, като повишената агресия в ударите на световния номер 53 далеч не работеше в негова полза, което доведе до два поредни брейка в актива на 13-ия поставен в схемата, който изравни резултата в отделните сетове.

Решителната трета част ни предложи аналогичен развой на събитията с тези от втория сет, след като олимпийският златен медалист се откъсна напред с ранен пробив, на което Бублик откликна със серия от впечатляващи отигравания за човек, който ясно оглася омразата си към клея, и паритетът се поддържаше. Впоследствие непоставеният тенисист беше близо до това дори да отмъкне подаването на противника, за да поведе в резултата, но именно във важните моменти Зверев се представяше на висота в заключителната фаза на срещата и отрази два брейкбола, преди в десетия гейм да осъществи късен пробив, донесъл му крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки омразата към клея: Бублик бе напът да изхвърли Зверев, но олимпийският шампион оцеля Мартин Петков
Теми:  
atp | александър бублик | александър зверев | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook