Въпреки сериозното предимство в ранкинга на Руне: Букмейкърите определят Григор за фаворит

от в 08:49 на 10.07.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе тази вечер след 19:00 часа на корт номер 1 на Уимбълдън, опитвайки се да се класира за своя втори четвъртфинал в турнира и първи от девет години насам. Там негов съперник ще е световният номер шест Холгер Руне, който прави отличен сезон и в момента се намира на най-високата си позиция някога в ранглистата на ATP. Шампионът от Мастърса в Париж обаче едва през миналия сезон стъпи за първи път върху тревата, като спечели първия си мач на тази настилка преди едва само няколко седмици, когато надигра Максим Креси в Куинс и впоследствие достигна до полуфиналите.

В момента Руне изглежда доста по-уверен в играта си върху най-старата тенис повърхност и подобрява тениса си с всеки изминал мач, но не бива да забравяме, че досега Григор има само една загуба през целия тревен сезон и тя е от световния номер едно Карлос Алкарас, а в останалите си двубои не е губил дори сет.

Вчера родният ни представител не отпусна нито гейм на Франсис Тиафо в доиграването на тяхната среща и така осъществи пълен разгром над десетия поставен, докато Руне трябваше да спасява два мачбола в мача си срещу Алехандро Давидович Фокина и към момента единствено на Ролан Гарос е преминавал отвъд осминафиналната фаза в Големия Шлем.

Изглежда всички тези особености са накарали букмейкърите да наклонят везните в полза на Григор Димитров (1.66 ставка за успех на Димитров и 2.20 в полза на Руне), въпреки че той се намира с цели 18 позиции зад съперника си в класацията, а ние можем само да се надяваме, че тези предварителни прогнози ще се сбъднат и бившият полуфиналист ще продължи похода си на "свещената трева".

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки сериозното предимство в ранкинга на Руне: Букмейкърите определят Григор за фаворит Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | уимбълдън | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook