Въпреки шанса да не играе на US Open: Джокович изключи варианта да се ваксинира

от в 09:21 на 26.06.2022
Калоян Соколов

Годината започна изключително трудно за Новак Джокович, който беше депортиран от Мелбърн и така не получи възможност да защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия. Причината се криеше в отказа на 20-кратния шампион от Шлема да се ваксинира, а властите в страната не направиха изключение за тогавашния световен номер едно и той трябваше да преглътне сериозно разочарование.

В момента анти-COVID мерките падат почти навсякъде по света и сърбинът е отново пълноправна част от ATP Тура през последните месеци, демонстрирайки отново високо ниво на тенис. Изглежда обаче, че изпитанията от този характер далеч не са приключили за балканеца, защото правителството на САЩ към момента е решило да не допуска неваксинирани чужденци на територията на държавата. Разбира се, то все още има достатъчно време за промяна на обстановката в страната, само че засега има сериозна опасност Джокович да няма право да вземе участие и на US Open, а ето неговият коментар по темата:

"Към днешна дата не ми е разрешено да пътувам за САЩ при настоящите условия. Това ми дава допълнителна мотивация да се представя добре на Уимбълдън и се надявам да се случи.

Би ми се искало да играя в САЩ, но в момента не е възможно. Няма много какво да направя повече. Всичко зависи от правителството им и дали ще допуснат неваксинирани хора на територията си" - коментира Ноле.

Впоследствие журналист си позволи да контрира думите на сърбина, като му напомни как съществува варианта просто да се ваксинира, а сърбинът категорично изключи подобен вариант.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки шанса да не играе на US Open: Джокович изключи варианта да се ваксинира Калоян Соколов
Теми:  
us open | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook