Възходът продължава: Една от сензациите на 2021-ва ще търси първа ATP титла в Мюнхен!

от в 17:31 на 30.04.2022
Мирела Николова

Ботик Ван Де Зандсхулп привлече вниманието на тенис обществеността с рейда си от квалификациите до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ през миналата година, като оттогава нидерландецът непрекъснато прогресира. В началото на тази седмица той записа своето върхово класиране в световната ранглиста, а утре ще спори за първи професионален трофей на АТР 250 турнира в Мюнхен. Това стана възможно, след като през днешния ден Ван Де Зандсхулп надделя в тричасова битка над демонстриращия отлична форма дотук през годината Миомир Кецманович, осъществявайки обрат с 2:6 7:6(4) 6:4. В сблъсъка за титлата световният №40 очаква победителя от мача между 19-годишния Холгер Руне и местния любимец Оскар Оте.

Срещата стартира по отличен начин за сърбина, който още в първия възможен момент успя да реализира пробив. Макар да допусна моментален рибрейк, Кецманович побърза да стабилизира играта си и до края на частта можехме да го видим единствено в офанзивна позиция, което му помогна да запише четири поредни гейма на своята сметка, за да поведе в отделните части.

Още от дебютните минути на втория сет се забелязваше промяна в постройката на играта на нидерландеца, който все по-често търсеше бекхенда на опонента, предизвиквайки чести неточности от този ъгъл. Така той на два пъти си осигуряваше пробив аванс, но във всеки от случаите балканецът съумяваше да навакса изоставането си и да докара нещата до тайбрек. Там Кецманович бе първият, който нанесе минипробив, ала последва серия от пет точки в актива на Зандсхулп, който съвсем скоро вече имаше преднина от 5:2, която се оказа достатъчна, за да може да изравни общия резултат.

В третата и решителна част не видяхме нещо по-различно от случилото се досега, тъй като отново световният №40 поведе с ранен брейк, който обаче незабавно бе заличен от сърбина след поредица от страхотно пласирани ретури. Сервирайки за оставане в мача при 4:5 обаче, Кецманович позволи нервното напрежение да го завладее и допусна няколко скъпоструващи грешки, които станаха причина за инкасирането на късен пробив, сложил точка на битката в полза на Зандсхулп.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Една от сензациите на 2021-ва ще търси първа ATP титла в Мюнхен! Мирела Николова
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | миомир кецманович | мюнхен | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook