Възрастта е само число: 38-годишният Вавринка профуча покрай 2-кратен ATP шампион на US Open

от в 04:30 на 30.08.2023
Мартин Петков

Стан Вавринка отново демонстрира, че възрастта е просто число и стартира по впечатляващ начин кампанията си на тазгодишния US Open, класирайки се за втория кръг в турнира. 38-годишният швейцарски ветеран, който е бивш шампион в турнира, изигра един от най-силните си мачове в хода на сезона и след 2 часа и 27 минути на корта, се разправи с Йошихито Нишиока - 7:6(5) 6:2 6:4. С това 3-кратният носител на "мейджър" трофеи подпечата мястото си във втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу един измежду 30-ия поставен Томас Мартин Етчевери и квалификанта Ото Виртанен.

Началната част на двубоя до голяма степен не предложи нищо интригуващо, предвид факта че сервиращите властваха изцяло на корта и без да видим нито един брейкбол, ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него швейцарецът на два пъти допусна да изгуби преднина от мини пробив, преди да порази целта с марковия си бекхенд по правата, който го вдъхнови за спечелването на откриващия сет.

Още на старта на втората част пък последваха и първите колебания в срещата на начален удар за двамата състезатели, като битката помежду им при размените от основната линия ни направи свидетели на серия от три поредни пробива, от която в печелившата позиция излезе "Stan the Man", който пръв затвърди подаването си. Сдобил се с желания аванс в статуквото, 3-кратният шампион от Шлема наложи своя контрол върху случващото се на корта, като умело конструираше атаките си и продуцираше завиден брой уинъри, които го отведоха до нов брейк и дублиране на водачеството му в отделните сетове.

С настъпването на третата част японецът най-после съумя да стабилизира сервиса си и отговори на предизвикателството с бързо спечелени геймове на сметката си и макар скоро след това да бе изправен пред угрозата да инкасира пробив, то той впечатли с играта в защита и отрази три брейкбола, за да оцелее. Стореното обаче далеч не вдигна нужната доза мотивация на световния номер 44, чиито грешки продължиха да се трупат, докато Вавринка усети момента си да се позове на агресията в своите действия и реализира ключов пробив, отвел го крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възрастта е само число: 38-годишният Вавринка профуча покрай 2-кратен ATP шампион на US Open Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | йошихито нишиока | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook