Възрастта е само число: 38-годишният Вердаско спря бивш полуфиналист в София!

от в 11:07 на 28.09.2022
Мартин Петков

Sofia Open постепенно с всяко следващо издание се превърна в сериозна атракция за големите имена в спорта, поради което вече 38-годишен ветеранът Фернандо Вердаско се завърна за участие в родната ни столица. Испанецът изтегли наглед неблагоприятен жребий на старта да срещне шестия поставен Николоз Басилашвили, но след като демонстрира за пореден път в своята дълголетна кариера безспорната си класа, постигна убедителен успех над по-високоранкиран противник - 7:6(1) 7:5. За вече световния номер 116 предстои във втория кръг на турнира да се изправи срещу Александър Вукич.

Още от самото начало на двубоя високоскоростните размени от форхенд не бяха изключение и точките бързо се трупаха в актива на сервиращите. Първи с трудности на сервис се сблъска ветеранът, докато грузинецът беше безпощаден срещу плитките топки и ги оползтвори до една, за да реализира дебютен пробив в срещата, но под знака на обхваналите го нерви се пропука мигновено на собствено подаване и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В дългия гейм Вердаско разиграваше повече от отлично при начален удар на шестия поставен и загуби едва една точка, преди да запише откриващия сет на сметката си.

Испанецът стартира ударно втората част, бивайки улеснен от неспирните грешки на Басилашвили, и поведе с пробив аванс към крайния успех. Последен щурм в атака от страна на грузинеца обаче му донесе куп позитиви и той съумя наглед неочаквано предвид случващото се на корта да възстанови паритета. Неточностите обаче продължиха с пълна сила да преследват световния номер 37 и той предостави мачбол на Вердаско, а той без особени заслуги след грешка на противника го оползтвори и триумфира с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възрастта е само число: 38-годишният Вердаско спря бивш полуфиналист в София! Мартин Петков
Теми:  
фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook