Възстановяването на Вавринка не върви по план - ще пропусне Ролан Гарос

от в 08:10 на 18.05.2021
Диана Андреева

Стан Вавринка е професионален тенисист вече повече от 18 сезона. През годините швейцарецът неведнъж е отсъствал от корта, поради контузия, а подобна е и ситуацията в момента. 3-кратният шампион от Големия шлем за последно бе под прожекторите в началото на месец март, когато допусна поражение от бъдещия финалист в Доха - Лойд Харис. Впоследствие Вавринка съобщи в своя Instagram акаунт, че от известно време страда от болки в областта на крака и е взел решение да се подложи на лека операция, с цел да бъде в оптимална форма през 2021. 

Вавринка заяви, че с нетърпение очаква отново да играе мачове срещу топ тенисисти, ала изглежда, че възстановяването му не върви по план. Стан се оттегли от няколко поредни надпревари, преди да съобщи, че ще се наложи да пропусне и предстоящия турнир от Големия шлем на червени кортове - Ролан Гарос. 

Шампионът на Ролан Гарос 2015 до момента не е изпускал нито веднъж в своята кариера надпреварата в Париж. Той има 17 поредни участия, ала тази година серията му ще бъде прекъсната. Макар и неприятна, тази новина не е изненадваща за почитателите на швейцарския тенисист, който от известно време сподели снимки в социалните мрежи как тренира на твърда настилка, а не на клей. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възстановяването на Вавринка не върви по план - ще пропусне Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
Вавринка | ролан гарос | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook