WTA ранглиста: Бадоса дебютира в топ 4; завръщане в топ 15 за Остапенко

от в 04:35 на 21.02.2022
Диана Андреева

През тази седмица настъпват сериозни промени в класирането при дамите. Разместванията в класирането се дължат не само на провелите се през миналата седмица събития, но и на отнемането на точките от Australian Open 2021, който по изключение се състоя в края на месец февруари през миналия сезон, вместо през яунари, както е по традиция. 

Челната тройка при дамите остава непроменена. Непобедената до момента за 2022-ра Ашли Барти продължава да е на върха, следвана от Арина Сабаленка и Барбора Крейчикова. За първи път в своята кариера от днес обаче на четвърто място застава Паула Бадоса, която измества от тази позиция Каролина Плишкова. Разместванията сред най-добрите 10 не приключват дотук - Мария Сакари е обратно под №6 в подреждането, а след нея се нареждат Анет Контавейт, Ига Швьонтек, Гарбинье Мугуруса и Онс Жабер. 

Йелена Остапенко сложи подобаващ завършек на участието си в Дубай през съботния ден. Тя демонстрира отлична форма в хода на събитието и напълно заслужено се превърна в новата притежателка на трофея от Dubai Duty Tennis Championships, а това й осигури сериозен прогрес в ранглистата и я превърна в новата 13-а ракета на света. 

След като отпадна на крачка от финала в Дубай и не успя да защити титлата си от сезон 2020-а, Симона Халеп допусна нов спад в WTA класирането. Бившата шампионка от Големия шлем отстъпи мястото си сред топ 25 и достигна до №27, но за сметка на това с добри новини през настоящата седмица може да се похвали друга "мейджър' победителка, а именно Петра Квитова. Макар колебливото си начало на годината, чехкинята от днес заема 21-вата позиция, което е и най-високото й класиране за месеца. 

С нов личен рекорд през настоящата седмица се поздравяват Тамара Зиданшек и Вероника Кудерметова. Словенската състезателка Зиданшек записва известен прогрес, за да достигне до номер 24, а плътно зад нея се нарежда финалистката от Дубай - Кудерметова. От днес намират начало две WTA събития, които се очертават да бъдат повече от интересни, а дали те ще доведат до нови промени в ранглистата, предстои да разберем следващия понеделник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Бадоса дебютира в топ 4; завръщане в топ 15 за Остапенко Диана Андреева
Теми:  
wta | ашли барти | барбора крейчикова | Гарбинье Мугуруса | ига швьонтек | йелена остапенко | мария сакари | симона халеп | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook