WTA ранглиста: Пиронкова запазва позицията си, леки промени в топ 10

от в 07:54 на 30.08.2021
Диана Андреева

С началото на новата седмица освен тока очакваният старт на последния за сезона турнир от Големия шлем US Open, идва и обновяването на световната ранглиста за последен път през месец август. Промените не са сериозни, но допринасят към и без това оспорваната битка за челните позиции в подреждането.

Българският тенис бе представляван от две наши състезателки в квалификациите на US Open, а именно Виктория Томова и Изабелла Шиникова, които обаче не успяха да си класират за основната схема. Все пак късметът бе на страната на Вики, защото тя продължи напред като щастлив-губещ. Но промяна за Томова през тази седмица в ранкинга няма, а същото важи и за първата ни ракета при дамите - Цветана Пиронкова, класирана под номер 107, която по-късно тази вечер ще изиграе първия си мач в Ню Йорк.

Ашли Барти продължава уверено да заема челното място в WTA класацията, следвана от Арина Сабаленка и Наоми Осака. Топ 5 си има нов член от тази седмица, а именно шампионката на турнира в Чикаго Елина Свитолина. Украинката изпревари София Кенин, но ще трябва да задържи високото ниво на игра, тъй като има да защитава 720 точки на US Open. Добри резултати трябва да покажат още Наоми Осака и Бианка Андрееску, тъй като и двете състезателки имат да защитават трофеите си съответно от сезон 2020 и 2019.

Другата WTA шампионка при дамите от изминалата седмица - Анет Контавейт, също има повод за радост през днешния ден, тъй като се изкачва до 28-ата позиция. След обновяването на световната ранглиста нови лични рекорди записаха Сара Сорибес Тормо - 41 място и Марта Костюк, която вече е 55 ракета на света. Но най-интересното тепърва предстои, тъй като само броени часове ни делят от началото на US Open 2021, а с това ще дойдат и нови сериозни промени в класацията. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Пиронкова запазва позицията си, леки промени в топ 10 Диана Андреева
Теми:  
wta | ашли барти | виктория томова | елина свитолина | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook