WTA ранглиста: Прогрес за Сабаленка; върхово постижение за шампионката от Нотингам

от в 03:18 на 13.06.2022
Владислав Риждов

След емоциите от Ролан Гарос топ тенисистките трябваше бързо да направят прехода от клея към тревата и през изминалата седмица бе поставено началото на сблъсъците върху зелената настилка с надпреварите в Хертогенбош и Нотингам. В отсъствието на част от фаворитките станахме свидетели на две състезателки, които завоюваха дебютните си титли, а това закономерно води и до известни промени при тазседмичното актуализиране на ранглистата, макар и те да са значително по-малко отколкото преди седем дни.

Без изненади на върха, където Ига Швьонтек продължава да е недостижима и за пореден месец да е окупирала челното място. На цели 4305 пункта зад шампионката от Откритото първенство на Франция пък се намира Анет Контавейт, която регистрира рекордната си позиция след участието си в Париж, а непосредствено след естонката се нареждат Паула Бадоса и Онс Жабер. Прогрес за Арина Сабаленка от днес. Беларуската остана на крачка от трофея в Хертогенбош, но за сметка на това се изкачва с една позиция и вече е ракета номер 5, измествайки Мария Сакари. Челната десетка се допълва от Каролина Плишкова, американките Джесика Пегула и Даниел Колинс, както и от Гарбинье Мугуруса.

Освен гореспоменатите размествания, няколко тенисистки регистрират рекордни позиции от днес. Беатриз Хадад Мая се превърна в изненадващата шампионка в Нотингам и вече се намира на върховото за себе си 32-ро място. По примера на южноамериканката, Кинуен Женг също може да се похвали с личен връх от тази седмица. Младата китайка бе единствената, която спечели сет срещу Ига Швьонтек по време на Ролан Гарос, а вчера триумфира на WTA 125 състезанието във Валенсия, което я изкачва до номер 46.

Официалната ранглиста на WTA можете да разгледате тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Прогрес за Сабаленка; върхово постижение за шампионката от Нотингам Владислав Риждов
Теми:  
wta | анет контавейт | Арина Сабаленка | беатриз хадад мая | ига швьонтек | кинуен женг | паула бадоса | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook