WTA ранглиста: Швьонтек е само на една позиция от върха; Сакари допълва топ 3

от в 02:37 на 21.03.2022
Владислав Риждов

През изминалата седмица се проведе WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс, която обаче не се оказа успешна за част от елитните състезателки и те не оправдаха очакванията към себе си, отпадайки рано от турнира. Така във финала една срещу друга се изправиха Ига Швьонтек и Мария Сакари, а 20-годишната полякиня успя да се наложи над опонентката си и триумфира заслужено с една от най-големите титли в своята кариера. Освен че покори Калифорния, със завоюваните 1000 точки тя бележи личен връх в световната ранглиста и от днес заема рекордната за себе си втора позиция в подреждането. Въпреки че загуби битката за отличието, Сакари също може да се похвали с ново лично постижение, тъй като вече ще бъде трета ракета в света при дамите.

С изключение на прогреса, който бележат двете финалистки от Индиън Уелс, с настъпването на новата седмица няма да станем свидетели на сериозни промени в челото на класирането. Убедително като номер едно остава Ашли Барти, която има аванс от над 2000 точки пред новата си подгласничка Ига Швьонтек. Шампионката от Ролан Гарос, Барбора Крейчикова, е под №4, след като сдаде второто си място, а Арина Сабаленка заема петата позиция. Паула Бадоса, която не успя да защити трофея си от миналата година, се изкачва с една позиция по-нагоре и към момента е 6-та, а топ 10 се допълва от Анет Контавейт, Каролина Плишкова, Гарбинье Мугуруса и Онс Жабер.

Извън горната част на класацията, Симона Халеп постигна скок от седем места и се завърна обратно в топ 20, заемайки 19-та позиция. Лошата форма в последно време на Елина Свитолина продължава да се отразява на нейното класиране и украинката е само на едно място от изпадане от първите 20. Вероника Кудерметова пък, която шокира Наоми Осака в пустинята, се поздрави с най-високата си позиция, до която някога е стигала, и по настоящем вече е под номер 24.

Официалната ранглиста на WTA можете да видите тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Швьонтек е само на една позиция от върха; Сакари допълва топ 3 Владислав Риждов
Теми:  
wta | ашли барти | барбора крейчикова | ига швьонтек | мария сакари | наоми осака | ранглиста | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook