WTA ранглиста: Швьонтек остава недостижима; цели 5 тенисистки с рекордни класирания

от в 06:30 на 06.06.2022
Владислав Риждов

През последните повече от две седмици фокусът ни беше насочен към Откритото първенство на Франция, което постави кулминацията на сезона на червено, и за поредна година имахме възможността да се насладим на редица качествени двубои. Дамската схема ни предложи доста интригуващи срещи във френската столица, но също така и множество изненади, което несъмнено ще доведе до промени при тазседмичната актуализация на световната ранглиста.

Едва ли обаче някой е изненадан от доминацията, която Ига Швьонтек продължава да налага над останалите си колежки. 21-годишната полякиня отново беше категорична в хода на турнира, както е и през последните няколко месеца, преди с 35-тата си поредна победа да покори Париж за втори път в кариерата си, а с това да запише шеста последователна титла от февруари насам. Така топ поставената прибави нови 2000 точки към актива си, с които твърдо остава начело на класацията, с преднина от над 4000 точки на върха. Въпреки ранното си поражение на Ролан Гарос, Анет Контавейт има поводи за радост, след като се изкачва до рекордната за себе си втора позиция, изпреварвайки Паула Бадоса.

Друга тенисистка, която също напусна Париж още в началото, Онс Жабер, също бележи върхово класиране. Тунизийката вече е четвърта ракета на света, а точно под нея се намират Мария Сакари и Арина Сабаленка. От днес топ 10 вече има своята нова представителка в лицето на Джесика Пегула. С достигането си до 1/4-финалите американката заработи достатъчно точки, които ѝ гарантираха дебют в челната десетка, заемайки 9-то място. Кори Гоф най-сетне успя да направи своя пробив в турнирите от Шлема и достигна до спора за титлата в Париж, а от днес може да се похвали и с най-добрата си позиция  - 13-та. А графата с тенисистки, бележещи рекордни постижения, се допълва от Лейла Фернандес и Мартина Тревизан, която прогресира с цели 33 места 

Съвсем на другия полюс се намира Барбора Крейчикова. Миналогодишната победителка бе шокирана още в първия си мач в Париж, което означава срив от 13 позиции в класирането, докато бившата номер 1 Наоми Осака също бележи спад и губи нови седем места. 

Тук можете да разгледате пълната ранглиста на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Швьонтек остава недостижима; цели 5 тенисистки с рекордни класирания Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta ранглиста | анет контавейт | ига швьонтек | кори гоф | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook