WTA ранглиста: Швьонтек увеличи аванса си на върха; Жабер с личен рекорд

от в 02:30 на 16.05.2022
Владислав Риждов

През последната седмица имахме възможност да наблюдаваме втората поредна "Мастърс 1000" надпревара на клей, тази в Рим. В продължение на седем дни някои от най-добрите състезателки в WTA Тура ни предложиха интригуващи битки, но накрая победителката беше само една - Ига Швьонтек. Световната номер едно продължава да бъде на друго ниво пред останалите тенисистки и през вчерашния ден успешно защити трофея си във Вечния град. Това е четвърта WTA 1000 титла за полякинята и общо пета от началото на сезона. Успехът ѝ пък означава прибавяне на нови 1000 точки към нейния актив, като по този начин тя увеличава сериозно преднината си пред Барбора Крейчикова, която остава под номер 2.

Ранното отпадане в италианската столица пък не повлия на позицията на Паула Бадоса и испанката продължава да бъде трета ракета на света, а точно под нея се нареждат Мария Сакари и Анет Контавейт. С рекордно високо място от днес може да се похвали Онс Жабер, която преди седмица вдигна трофея в Мадрид, а в Рим остана на крачка от това да дублира историческото си постижения, отстъпвайки на Швьонтек. Достигането до финала обаче означава изкачване до шестото място в класирането, което е и личен връх за тунизийката. Топ 10 се допълва от Арина Сабаленка, Каролина Плишкова, Даниел Колинс и Гарбинье Мугуруса.

Ема Радукану запазва 12-тото си място в подреждането, но изглежда все по-близо до това да дебютира в челната десетка, след като показа някои добри изяви на червено. Повод за радост има и Бианка Андрееску. Канадката премина през две трудни години, но напоследък показва все по-добър тенис, което ѝ носи скок от цели 18 позиции, и тя вече заема 72-ро място в подреждането.

Официалната ранглиста на WTA можете да разгледате тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Швьонтек увеличи аванса си на върха; Жабер с личен рекорд Владислав Риждов
Теми:  
wta | барбора крейчикова | ига швьонтек | онс жабер | паула бадоса | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook