WTA ранглистата: Барти завършва сезона като номер 1; Мугуруса пак е в топ 3

от в 06:17 на 22.11.2021
Диана Андреева

Дойде време да изпратим сезон 2021 при дамите. Последният за годината турнир на ниво WTA вече е в историята и сега предстои да бъде направена равносметка за изминалите 11 месеца, изпълнени с исторически моменти и неочаквани обрати. Днес идва обичайното за началото на работната седмица обновяване на световната ранглиста, но това ще бъде последното разместване в челните позиции.

След края на Финалите на WTA в Гуадалахара шампионката от турнира се изкачва с две позиции. Гарбинье Мугуруса разменя мястото си в ранглистата с Барбора Крейчикова, за да изпрати своята колежка на петото място, докато тя напълно заслужено се намества в челната тройка, точно зад Ашли Барти и Арина Сабаленка.

Анет Контавейт сътвори истински фурор в Тура през последните седмици. В Гуадалахара Контавейт за пореден път впечатли света със способностите си, като в хода на надпреварата надигра Крейчикова, Плишкова и Сакари, отстъпвайки едва един сет. Естонката обаче остана едва на една победа разстояние от трофея на WTA Finals, но за сметка на това ще завърши годината под номер седем, което е и най-високата й позиция в подреждането до момента.

Лидерското място в ранглистата остава в притежание на Ашли Барти до края на сезон 2021, като австралийката е следвана от Арина Сабаленка и шампионката от WTA Финалите Гарбинье Мугуруса. Каролина Плишкова и Барбора Крейчикова заемат съответно четвъртата и петата позиция, а след тях са подредени Мария Сакари, Анет Контавейт, Паула Бадоса, Ига Швьонтек и Онс Жабер.

За Наоми Осака годината приключва на 13-ата позиция, а пък нейната колежка Елина Свитолина заема 15-ото място. Симона Халеп, която премина през редица премеждия през 2021-а, е номер 20, като точно преди нея се намира най-проспериралата състезателка за сезона - тинейджърката Ема Радукану. 

Официалната WTA ранглиста можете да намерите на следния линк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглистата: Барти завършва сезона като номер 1; Мугуруса пак е в топ 3 Диана Андреева
Теми:  
wta | wta финали | анет контавейт | ашли барти | гарбине мугуруса | мария сакари | ранглиста | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook