WTA ранглисти: Томова прави скок от 10 места за рекордно класиране и дебют в топ 50!

от в 00:43 на 01.07.2024
Елеонора Александрова

Последните WTA турнири преди Уимбълдън са вече в историята, а с това настъпиха и интересни промени в ранглистата.

Макар и размествания при първите 10 да липсват, то не липсват такива при по-ниско ранкираният тенисистки, а добрата новина за нас е, че Виктория Томова бе един от главните герои на седмицата. Благодарение на полуфинала в Бад Хомбург, подемът на сънародничката ни продължава, като от днес тя се изкачва напред с 10 позиции и ще е под номер 48 в света.

Дария Касаткина пък от днес е под номер 12, след като триумфира в Ийстбърн и е на едва 500 точки от завръщане в топ 10. Голямо изкачване отбелязва и шампионката в Бад Хомбург, а именно Диана Шанайдер, която прави скок от 17 позиции, за да дебютира в топ 30 и от днес е точно на 30-тата позиция. Паула Бадоса и Каролине Вожняцки пък се завръща в топ 100 (93-та и 91-ва), а в челната десетка промените липсват като Ига Швьонтек води пред Коко Гоф, Арина Сабаленка и Елена Рибакина.

Вследствие на силните си представяния, финалистките Лейла Фернандес и Дона Векич също ще направят сериозен скок. Канадката ще е е под номер 25, докато първата ракета на Хърватия - ще е на 37-ата позиция.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
WTA ранглисти: Томова прави скок от 10 места за рекордно класиране и дебют в топ 50! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook