WTA с радикални действия: Спира незабавно всички турнири в Китай и Хонг Конг

от в 10:27 на 02.12.2021
Владислав Риждов

От Женската тенис асоциация официално обявиха, че прекратяват незабавно провеждането на всички турнири в Китай заради случай с Пен Шуай, около който все още има куп въпросителни. Президентът на WTA, Стив Саймън, заяви, че изобщо не е доволен от това как Китай се справя със случая на бившата шампионка от шлема и в резултат на това предприема радикалните действия с преустановяване на всички състезания в държавата.

"Нищо от това не е приемливо, нито може да стане приемливо. Ако влиятелните хора могат да потискат гласа на жените и помитат под килима обвиненията за сексуален тормоз, то основата, върху която е основана WTA, а именно равенството за жените, ще претърпи огромен провал. Няма и не мога да позволя това да се случи на WTA и нейните играчи. В резултат на това и с пълната подкрепа от Борда на директорите на Женската тенис асоциация обявявам незабавното спиране на всички турнири в Китай, включително и в Хонг Конг.

Не виждам как мога да позволя на нашите състезателки да играят там, след като Пен Шуай не може да общува свободно и е притискана да оттегли обвиненията си за сексуален тормоз. Предвид настоящето състояние на нещата съм много притеснен от рисковете, но които нашите играчи и служители биха били изложени, ако провеждаме турнирите в Китай през 2022. Тенис общостта в Китай и Хонг Конг е пълна с чудесни хора, с които работим от много години. Те могат да се гордеят с постиженията и успехите" - завърши Саймън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA с радикални действия: Спира незабавно всички турнири в Китай и Хонг Конг Владислав Риждов
Теми:  
wta | женска тенис асоциация | китай | пен шуай | стив саймън

Коментари





Следвайте ни в Facebook