Ясно е кога ще стартира мегасблъсъка между Александър Зверев и Рафаел Надал на Ролан Гарос

от в 13:41 на 25.05.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев и Рафаел Надал ще изнесат своето дългоочаквано тенис шоу на Ролан Гарос в понеделник. Това беше обявено преди броени часове от организаторите на турнира, а арена на сблъсъка ще бъде митичния централен корт "Филиш Шатрие". Любопитното е, че тяхната среща няма да бъде поставена във вечерната сесия, а ще се проведе през деня, каквото е било желанието на Надал и домакините са решили да се съобразят с него.

Очевадната причина е тежкият топспин в ударите на 14-кратния шампион, който е много по-ефективен на слънчево време. Припомняме ви, че Рафа изигра само два мача във вечерната сесия по пътя си към титлата през 2024-та, като единият беше по изискване на организаторите срещу Корентен Муте, а другият се състоя на 1/4-финалите срещу Новак Джокович и нямаше как въпросната среща да не бъде поставена като главното събития за деня.

Това означава, че Зверев и Надал ще бъдат на корта за втория или третия мач за деня в понеделник, като по всяка вероятност програмата ще бъде открита с два женски мача, а след това ще дойде време за битката между Матадора и германеца. Стартът на срещите на "Шатрие" бива даден малко преди 13:00 часа българско време, така че можем да очакваме Надал и световния номер 4 да се появят на корта някъде след 16:00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясно е кога ще стартира мегасблъсъка между Александър Зверев и Рафаел Надал на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | програма | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook