За доброто в тениса или страхотният жест на Петра Квитова

от в 12:27 на 26.06.2021
Диана Андреева

През годините многократно сме ставали свидетели на благородни жестове от страна на тенисистите. Освен спортисти, те показват на света, че преди всичко са хора и винаги, когато имат възможност, се опитват да помогнат на нуждаещите се. Особено специално място в сърцето на атлетите заемат родните им места, а добър пример за това е решението на Петра Квитова, която ще дари част от наградния си фонд от Bad Homburg Open. 

Парите, спечелени от чехкинята, ще бъдат дарени в помощ на най-засегнотите области в страната от опустошителното торнадо, което премина в четвъртък вечерта. Щетите в държавата са огромни, а хиляди хора са останали без покрив над главите си. Именно това е причината Квитова да се включи във възстановяването на родното си място. Ето какво точно сподели Петра по темата:

"Било е истинско бедствие и то в западната част на страната, където живеят моите роднини и родители. Наистина съм много тъжна. Съжалявам, че се е случило именно в Чехия и се надявам всичко да бъде наред, защото до момента не сме се изправяли пред торнадо и за нас е наистина неочаквано.", завърши световната номер 12, която остана на крачка от заключителния двубой в Bad Homburg Open след като отстъри в трисетова битка на Анджелик Кербер. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За доброто в тениса или страхотният жест на Петра Квитова Диана Андреева
Теми:  
квитова | петра квитова | тенис турнир в хамбург | Чехия

Коментари





Следвайте ни в Facebook