За новия сезон: Още едно голямо име влиза в треньорския щаб на Григор Димитров

от в 20:14 на 20.12.2022
Мирела Николова

Няколко месеца преди края на изминалия сезон Григор Димитров се раздели с Данте Ботини, който бе част от треньорския му щаб в продължение на близо две години, като на негово място назначи един от своите бивши наставници Дани Валверду, с когото постигна едни от най-големите си успехи през кариерата. Именно в сътрудничество с венецуелския специалист първата ни ракета достигна до рекордната си трета позиция в световната ранглиста, след като вдигна най-големия трофей в досегашната си кариера, а именно този от Финалния Мастърс на 8-те най-добри.

През новия сезон обаче най-добрият ни тенисист няма да разчита единствено на съветите на Валверду, тъй като днес стана ясно, че е взел решение да присъедини към екипа си и още едно известно име в треньорските среди - Джейми Делгадо. Британецът е бивш играч, чието върхово класиране е 121-вото място в световната класация, но своята популярност той добива като треньор на Анди Мъри в периода от 2016-а до 2021-ва година. Делгадо е бил също така наставник на Жил Мюлер, а пък в началото на 2022-ра за кратко бе част от щаба на Денис Шаповалов. 

Делгадо ще се присъедини към Димитров и Валверду в Австралия, като първият турнир, на който ще можем да ги видим заедно, е United Cup, когато британският специалист ще наставлява целия български отбор. 

Източник: TennisKafe


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За новия сезон: Още едно голямо име влиза в треньорския щаб на Григор Димитров Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | дани валверду | джейми делгадо | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook