За пета поредна година: Новак Джокович няма да играе на Мастърса в Торонто!

от в 15:39 на 19.07.2023
Мирела Николова

За пета поредна година Новак Джокович ще пропусне Мастърс надпреварата в Торонто, където е 4-кратен шампион. Това обяви самият той в интервю за сръбския сайт Sportklub, по време на което коментира как ще протече подготовката му за тазгодишния US Open, както и кои ще бъдат неговите приоритетни турнири до края на сезона.

"Планирам да играя само на Мастърса в Синсинати като подготовка за US Open", каза сърбинът. "Очаквам с нетърпение да се завърна в Ню Йорк. В хода на кариерата си съм показвал най-добрата си игра именно на твърда настилка, въпреки че през последните години тревата също се превърна в любима за мен. Ако обаче се фокусираме върху това къде съм имал най-големи успехи, то това със сигурност са твърдите кортове.

Играл съм много финали в Ню Йорк, като загубих последния си срещу Медведев. Тогава обаче получих огромна доза подкрепа от публиката, което не се е случвало в предходните години. Последният ми спомен от Ню Йорк е именно тази любов от зрителите, затова нямам търпение да се завърна. 

Продължавам да бъда пределно мотивиран за оставащата част от сезона и готов да постигам целите си - US Open и Купа "Дейвис" са най-важните надпревари за мен до края на годината. Надявам се да остана здрав, силен и мотивиран, за да мога да се боря за още един трофей от Големия шлем", сподели световният №2.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За пета поредна година: Новак Джокович няма да играе на Мастърса в Торонто! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | интервю | любопитно | новак джокович | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook